Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Midžor – travnatá hora a Babin Zub

Michal Zhor 0

Tato hora následovala druhý den po zdolání nejvyšší hory Bulharska – Musaly. Dopoledne jsem měl jednání a cestou zpět do ČR jsem se rozhodl, že si kolega odpočne pod nej horou Srbska a já si dám výběh na Midžor – 2169 m. n m.  Vozidlo i technik byli zakotveni pod skalkou s názvem Babin Zub a já si vzal jen nejnutnější na bleskový výlet. Cesty dole široké, Srbové prý jezdí na vrchol v terénních vozech se šampusem.  V horních partiích již cestičky se zajímavou, hustou trávou nad kotníky (moc pěkný pohled na ty úzké a klikaté cestičky v trávě). Na vrcholu mne čekal vichr, kdy jsem měl problém udělat slušné foto a tak jsem se pokochal a mizel.  Uznal jsem, že zvolená trasa ze Srbska byla lepší než druhá možná trasa z Bulharska. Z Bulharska je nutné povolení ke vstupu, cesta ve finální části by už nebyla o běhání, ale lezení. Navíc se prochází problematickou oblastí – roku 2014 – 1.října došlo k řadě explozí v lokalitě fabriky na výbušniny Gorni Lom a zemřelo 15 lidí a vznikl kráter o velikosti fotbalového hřiště.

Dolů k vozidlu s pilotem jsem seběhl velmi rychle – terén je jak dělaný pro běh, rychlou chůzi a vše bez lidí i zvěře. A rychle do ČR.  Dvě velké hory během dvou dnů – pěkný zářez.

K zářezu se také přidala faktura za použití dat (používal jsem jen při jednom průjezdu po silnici Srbska – ne v kopcích) neb jsem zapomněl vypnout datový roaming.  Data za pár hodin a ejhle ….. přes 10 000 Kč :-). Nakonec jsme s operátorem usoudili, že to pořešíme dohodou – přece by mi nedali fakturu třeba za týden v Srbsku na půl mega 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *