Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Bosanski Maglič na dohled

Michal Zhor 0

Protože jsem byl celý týden po návratu z Balkánu pracovitý jako mukl v kamenolomu, tak si zasloužím nedělní návrat do Makedonie a výlet přes Albánii, Černou Horu, BosnuHercegovinu, Srbsko/Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko (uffffff) až k domovu (pokud vyšší moc a rumunské vozidlo umožní). Jenže oproti muklům mi chybí tetování. Ano, tenkrát si ho musel kriminálník zasloužit, dnes si ho může koupit kdejaká fifina (zde neútočím na tetování žen, fifina je bezpohlavní). Doba se změnila a grázl (původ slova od jména zločince Jana Jiřího Grasela z Nových Syrovic) už v kamenolomu nemaká, jsme lidští, nejsme jako oni, nejsme jako oni, nejsme jako oni (jsme slušné ovce, které sami sebe lynčují jdouce na porážku a když si omylem pustím TV, tak se mi zdá, že se v tom někteří lidé i veřejně trumfují).

Já si dnes naordinuji předposlední den práce s horami kamení, kopec šutrů na vjezdu mizí a dnes již zmizí docela. Konečně. Skoro 50 tun už svah podrží a mne přežije.

Dnes taky musím najít pár prozatím teoretických, opěrných bodů, které mohu v týdnu relaxačním navštívit. Těším se na Maglič, chybí mi do sbírky a dle fotek, které jsem teď viděl tuším, že se mi bude líbit (jak na vrcholu není vojenská základna, tak má hora vyhráno zpola). Protože se bude jednat o výlet jiný než je většina mých výletů na vrcholy, tak budu mít čas nejen přemýšlet, ale budu i komponovat (tak se těšte, možná vás informačně oplodním nějakým článkem).

Tento rok se ještě vyplazím na Pico di Teide (Tenerife) – 3718, ferattou na Zugspitze (Německo) – 2962, letadlem přes Barcelonu na Coma Pedrosa (Andorra) – 2942. Pokud mi sroste brzy prst a budu ho cítit, tak i na složitý Grauspitz (Lichtenštejnsko) – 2599. Možná skok na Korsiku, Irsko. Určitě se kouknu na hrby Lotyšska a Estonska a něco ze závěru tabulky https://www.michalzhor.cz/blog-hory/

Sakra – tak málo času a tolik cílů :-)))) Nějak bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *