Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Madrid, pata negra a prototyp ověřen

Michal Zhor 2

Madrid je má mezistanice před Tenerife a za 24h jsem se stihl podívat na vyhlášenou hospodu Alemana kam chodíval Hemingway. Dovnitř jsem nezaplul, uvnitř i okolo bylo plno čumílků mého typu i jiných kategorií. Navíc jsem se dočetl, že cizáky tam holí jak ovce. Tak jsem sedl vedle do hospody a dal si pokrm s přívlastkem pedro ximenez – úžasné hovězí s praženou cibulkou a úžasná uho. Pak jsem navštívil i jejich prosklenou tržnici. Tak sem bych vyjel na pár dní. Tržnice není velká, naopak je to takový skleník se starými železy, ale těch specialit, jedno a více hubek ….. chodit tam tak týden na ochutnávky.

Vino Pata Negra bylo opravdu super a ukončil jsem na něm odladění techniky otevírání vína volným stylem. Nyní můj kartáček otevře víno v rekordním čase neb jeho konstrukce umožňuje užít razantní krátkodobé zatížení v podélném směru. Lidi, já to nedělám pro sebe, já to dělám pro vás (až se ztratíte, budete mít láhev vína bez otvíráku, tak si na mne vzpomenete).

Trošku z jiného soudku. V jedné cukrárně měli mimo jiné takového hada a tak jsem si vzpomněl na cukrovinku mého mládí. Bohužel měl jsem ji tak max. 2x (jsem.chtel asi držet štíhlou linii). Jednalo se o cca 15cm dlouhého brněnského draka. Vyráběl se jako zelený (marcipánový) a hnědý (toho jsem nejedl, připomínal mi svou barvou hovn#, ale prý to byl perník).

A dnes večer už noc ve výšce nad 3500 m.n.m.

    • Michal Zhor Michal Zhor

      Opět jsem se zjevil na daném místě pozdě. Když si představím, že bych ty své hory zdolával v roce ,…. třeba 1200 (kdykoliv hodně dávno). Dnes to má kvanta výhod. Má to i ty nevýhody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *