Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Pico del Teide – výš už to nejde

Michal Zhor 0

Dnes jsem doletěl na Tenerife, pokusil se prát s mořem, ale bodyguardi hlídající vlny mne vypískali jak malýho kluka. Prostě když je červená vlajka, tak do vody max. po kotníky. Hoši, kvůli vám se do konce produktivního věku nenaučím plovat ! a když pojedu Titanikem, tak sorry, ale jste vrahouni. U moře mi došla SMS, že lanovka nejezdí a tak mi bylo jasné, že moje představa dát dnes vrchol se západem slunce a zítra s východem padá. Nevadí. Nakopl jsem zapůjčenou herku a frčel do hor. Po cestě jsem se stihl zastavit v restauraci a díky tomu, že dětem kdeco nevoní, tak jsem si dal trojitý oběd (zase se mi vzdaluje šance, že se tzv. „udělám v modelingu“). Káru jsem zapíchl na pidiparkovišti na poslední sekundy, pak už bylo plné. Za necelé 3h jsem doklopýtal na chajdu AltaVista (vzpomněl jsem si na webový vyhledávač z roku 1995, který byl peckou ….. ale Google ho pohřbil). Chajda je ve výšce 3260 (někdo uvádí 3270 m.n.m.) a kdo spal na patrové posteli nahoře, tak si může přidat 77cm (já si přidal pár úderů do hlavy neb jsem spal dole). Na chajdě jsem potkal rodáky z CZ kotliny (dole máte tip na vaši dovolenou na Tenerife), pokecali jsme o umění/poezii, našli dvě chyby v řešení Poincarého domněnky vypracovaném ruským matematikem Grigorijem Perelmanem. Hlouběji jsem odmítl jít, uvažte …… mají Coca-Colu a nemají pivo 🙂

Zítra výstup na vrchol hodit voko na východ ☀️.

Ale teď už na ubikaci, která je barevně vytůněná do odstínů povlečení které nosí vězni v Guantanámské věznici.

Pokračování :

Spali jsme všichni jak turistický mimina a sem tam jen někdo smrkl. Ještě za tmy jsme pojedli, probrali taktiku a nakonec se shodli, že půjdeme do kopce. První 2/3 tma jak v pytli, poslední úsek tma začala mizet, ale fujavice si hrála s lidmi jak s hračkou. Sem tam někdo upadl, někteří padali na zem preventivně, všem byla celkem kosa a navíc se blbě v tom nárazovém větru dýchá. Vrchol se podařilo zdolat a výškový bod Pico del Teide 3718 m.n.m. padl !!! Zamáčknul jsem kroupu dojetí (na slzy to nebylo) a mazal dolů.

Závěrem: místní turisté mají stezky dobře značené, cestičky mají své mantinely a jen hodně velký trdlo by dokázalo zabloudit (no nemají zde houští, stromy a jiné záludnosti). Vše je uklizeno, nikde se nic nepovaluje, lidi pohodička.

Tip na dovolenou: pokud pojedete na dovolenou a oceníte radu a třeba i program od místní znalkyně (už je tu 20 let, takže asi už zná kdejakou zatáčku jako já u nás na vsi), tak využijte služeb Kateřiny a jejího parťáka (viz. vizitka).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *