Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Výhon – s pohlednou rozhlednou

Michal Zhor 0

Pracovní neděle u počítače na krku a tak jsem už po ránu tušil, že buď si střihnu ranní blízký vrchol a nebo budu povaleč domácí. Sbalil jsem si do batůžku osm lahváčů a ……. sakra. Stop. To je jiný příběh, to je do blogu „Výlety s pivem a rumem“. Musím se víc soustředit.

Auto jsem zahodil v Židlochovicích a šel do kopce až do předvrcholí. Po cestě se dozvíte, že se v oblasti nacházelo popraviště. Na kopci se podařilo roku 2009 (asi) vybudovat dřevěnou rozhlednu „Akátová věž“. Já ty rozhledny moc nežeru, jsou to dotační produkty, ale tato se povedla (taková jednoduchá). Možná si u nás na vsi pod lesem nevybuduji hvězdárnu, ale rozhlednohvězdárnu. K vrcholu od rozhledny to bylo ještě ukrutných 800m a na vrcholu byl kříž, lavička a lavice. Vrchol – 355 m.n.m., dominanta Dyjsko-svrateckého úvalu patřící pod Západní Vněkarpatské sníženiny, padl !

Cesta k vrcholu je vkusně značená a dá se jít jako okruh. Vrcholový asfaltobeton, ta dlouhá nudle, se krásně potrhal a vznikly tak úseky 5-12m dlouhé s trhlinou kolmou na směr chůze. No jo, trhliny jsou můj koníček a tak dnešní novinka do KECY bude o trhlině Shibboleth.

GPS: 49.0418164N, 16.6390914E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *