Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Jaro díky

Michal Zhor 0

Asi si řeknete „Mišovi jeblo už docela“.

a) děkuje jaru

b) děkuje jaru již v lednu

Možná by to mohlo souviset s předčasným příchodem jarních teplot (na Kvildě naměřili před pár dny i +15 °C). Ale kdeže ……. ani moje zvýšená teplota, tep, hodnota kdečeho v krvi.

Jaro se zjevil. /ti bystřejší už mají jasno, těm méně bystrým vyjevím dál v textu, ale vážně mi nevypadlo písmenko. Jaro je člověk, patrně muž, patrně slovenské národnosti, na tuty ho zajímá cestování a kopce.

No a teď k tomu „díky“.

Jaro mne v jednom z komentářů navedl na knihu „Z nížin do hor“. Mrkl jsem se na netu o čem tak kniha je, udělal si představu a zjistil, že bych ji chtěl. Ouha. Je to kniha z roku 2012, beznadějně vyprodaná. V antikvariátech nalezen jen jeden kus /za baťovských 999 Kč/ a to navíc poznamenaný reflexními fixami v textu. Já i můj odborný asistent Jiří jsem se pustili do prohledávání internetu. Včera nalezeno, objednáno, zaplaceno a dnes ráno ji mám v kanclu na stole. Jak Venclovský když přeplaval kanál La Manche „Já su tak šťastné“.

Venclovský kanál přeplaval jako 122. na světě (ale druhý z vnitrozemců), v čase 15hodin a 26minut, v červenci 1971 (roku 1970 se mu to o prsa vietnamky nepodařilo).

Jaro díky !

…… mý oči dojetím slzí…jsem tak trochu romantik a tak trochu alergik …… (PS: toto jsem ale ukradl z písničky TataBojs ….. ale trošku jiné než vkládám)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *