Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Mapa ČR, pátek bez špendlíku a chaos v hlavě

Michal Zhor 1

Vrcholky geomorfologických celků nejsou často v mapě vyznačeny a pro mne jsou tak čerstvou novinkou, že ne vždy polohu určím z hlavy. Myšlenka se zrodila, mapa koupila a v pátek došlo k přikurtování na zeď.

Bohužel při převzetí mapy jsem si nekoupil špendlíky. Nevadí, koupím si je jinde. Prd ! Prošel jsem 12 megagigahypersuperpapírnictví a špendlíky RON typ 433 nikde. Prošel jsem se pěkně, ale mapa bez vpichu. Dnes tedy lov pokus 2. EDIT: marný pokus (1.5h procházky zažito a mají jen barevný mix RON433), dal to vzdávám, je třeba umět prohrát včas. Koupím si tedy delší v galanterii (ale s bílou hlavičkou) a bud si těch 94 špendlíků zkrátím nebo budou trčet z mapy trošku víc.

Odstavec třetí, odstavec nejistoty. Včera jsem zdolal prominentní kopec náležící pod Záhorskou nížinu – podcelek Chvojnická pahorkatina. Chtěl jsem si ověřit v bibli geomorfologických celků (kniha Z nížin do hor) a BUM. Ani Záhorská nížina, ani Chvojnická pahorkatina ……. nic. Možná ji neberou v potaz neb se majoritně rozkládá na Slovensku.

Na počátku této kobylky jsem netušil jaký to bude valach.

EDIT za pár hodin: koupil jsem tedy špendlíky v galanterii. Jsou delší, mají menší kuličku, ale když není kde brát 🙂

  1. Jaroslav Flídr Jaroslav Flídr

    Dobrý večer, pán kolega,
    chaos v hlave, to mávam tiež. A zrejme aj vedci geomorfológovia. Alebo je to túžba ukázať, že predchodcovia sa mýlia. Ale to je ľudstvu prirodzené. Takže autori biblie dospeli k názoru, že časť Chvojníckej pahorkatiny zasahujúca na Moravu patrí do Bielych Karpát, podcelok Žalostinská vrchovina, okrsok Sudoměřický stupeň.
    Ono s tou Chvojníckou pahorkatinou je to vcelku zaujímavé, (chaos nielen v hlave – mojej). Správne identifikovať vrchol najvyššieho kopca Zámčisko sa mi zatiaľ nepodarilo, bol som na jednom a budem sa tam musieť pobrať znovu. Pre istotu.
    Šviháka môžem aj ja.

    Jaro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *