Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Krmítko – dvoutýdenní sýkorožně

Michal Zhor 2

Uběhlo 14 dní od instalace šmírovacího krmítka (tedy BudCam-u) a na krmítku se mi objevila sýkora, sýkora, sýkorka, sýkora, dvě sýkory, sýkora ……. samá koňadra.

V sobotu už jsem lehce podléhal skepsi, díval se do manuálu, zda jsem si nekoupil selektivní krmítko – typ „sýkorník“. Do krmítka jsem dal slunečnici, hogofogopapaláš ptačí exotic mix, kuličku vína, lojové granule, rohlík, vlašské ořechy. Na kuličku vína jsem přilákal mravence. Okolo krmítka poskakovali kosáci a plno dalších druhů nesýkorového vzezření.

Přelom soboty a neděle přinesl konečně déšť. Ověřil jsem si, že krmítko funguje bez chyby i při silném dešti. Tedy funguje 🙂 …. nezatéká do něho. Sýkory v dešti nelétaly.

Po dešti přišel zázrak. Do krmítka během pár minut přiletělo několik nekoňadřích druhů ptactva. Jsem ptákolog začátečník, atlasem se mi nechtělo na netu listovat a snímky jsem střílel bez rozvahy do notebooku (takže nic moc fotky – holt jsem chtěl aspoň zachytit nový druh a nebyl čas číhat na vhodný postoj a kukuč ptačí modelky).

Tři nové druhy zachyceny – mám radost. Já dám i toho kosa. Upeču mu imitaci žížaly s chutí kraba.

zase sýkora ….. ale sýkora uhelníček
pěnkava obecná samice – gravidní
zvonek zelený samice
  1. Lulu Lulu

    Na první pohled to vypadá, že jsi dva týdny rožnil sýkory. Co na to ornitologicka společnost??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *