Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hůrka – vesnická kličkovaná s bunkry vůkol

Michal Zhor 0

Jako druhý vrchol dne jsem zvolil kopec s názvem Hůrka. Z Jesenické oblasti jsem ujel pár kilometrů a už jsem byl v Orlické oblasti, kde topkou Kladské kotliny je výše zmiňovaná hůrka Hůrka s výškou 585 m.n.m.

V obci Červená Voda u výjezdu na Horní Boříkovice jsem zapíchl 4kolou plechovku na pidiparkovišti a snažil se najít průchod mezi domy neb hlavní silnice je lemovaná domy a boční uličky často vedou lidem do dvora. Moje volba se podařila, prokličkoval jsem mezi domy a vyslechl si hodně haf-haf -vrrr od 4nohých kamarádů člověka. Kous se neudálo a tak jsem došel zdráv po pár sekundách až k Červenovodskému potoku. Ten jsem přeskočil. Nelžu, těch 62cm široký tok se mi nechtělo brodit.

Kopce Hůrka je dominanta nad vsí a navigace nebylo třeba. Na vrcholu byla typická skruž (některé vrcholy ji mají a na jiných ji asi někdo štípl) a v ní pruhovaná tyčka.

Po zdolání vrcholu jsem navštívil blízký řopík (betonový bunkr). Zde mne překvapilo – a) v jakém super stavu je beton po cca 80 letech, b) že byl řopík otevřený, c) že byl řopík uklizený a vybavený k sednutí.

V okolí je hodně těchto bunkrů (jeden dokonce přímo v obci) a ty co jsem viděl, tak krásně zarostlé.

A jelo se na vrchol dne číslo 3.

GPS: 50.0503414N, 16.7317314E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *