Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Michalzbudky – sypač a spáč

Michal Zhor 0

Pár minut před půlnocí jsem se rozhodl, že si dám hodinu spánku a pojedu se proběhnout do hor. Zavřel jsem oko levé, zavřel jsem i oko pravé, otevřel oči obě a zjistil, že jsem zaspal. Z postele jsem se vykopal až k 8 hodině neb jsem pracoval v polože ležícího horolezce.

Den jako malovaný, nepravý pátek, navíc den poštovní bo mi došlo několik balíčků. Jeden z nich mi doručili do nějaké výdejny Zásilovna a on to Zverimex českého malokapitalisty. Spojil jsem příjemné s užitečným a za padynu jsem vzal mix pro mé ptačí kamarády. Ti se mají, jen žerou a už ani nepípají, plné žaludky.

Nebyl to poslední balíček pro projekt Ptačí šmírák a trošku se bojím to přiznat zdejšímu publiku. Ale jo, ukecali jste mne. Oni jsou ti ptáci ve své podstatě jedlíci bordelózní a po jídle zanechají v krmítku nepřijatelné neuklizeno. Navíc se drobky dostávají do prostoru kamery. Ano, uhodli jste. Koupil jsem aku vysavač pro úklid jejich příbytku.

Připustil bych si, že mne postihla choroba indukovaná zákazem cestování, stáří klepe na rodný list nebo mi přeskočilo. A jsem v tom sám. Najednou – trhnutí oponou a NEJSEM. Nejsem v tom šmírování sám – lidé bděte/lidé čtěte:

NADĚJNÝ ROK (2011) https://www.csfd.cz/film/277973-nadejny-rok/prehled/

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul… Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit…

Jdu slavit – ulovil jsem dlaska tlustozobého !!!

K poslechu The Trashmen a jejich Surfin Bird 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *