Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hejlov – kopec plný hub a pod ním hospa

Michal Zhor 0

Po návratu z MtBlancu jsem musel chcanechca (více nechca) jet i do Liberce. Když už jsem se pracovně vyždímal, tak bylo jasné, že se mi nechce jet přes Prahu, že mám hlad a také, že na trase (no dobrá, ne úplně na trase) už hodně dlouho čeká na mne vrchol. Vrchol se jmenuje Hejlov, má 835 m n. m. a je to macan Krkonošského podhůří.

Původně jsem chtěl startovat z nevýznamného bodu na trase, kde mne může nechat můj řidič / suppportér (haha to je slovíčko …. fuj) vystoupit a zase si mne někde nabere. Ale po otevření mapy jsem uviděl významný bod „Penzion a hostinec u Hásků“ a zde jsem zaparkoval mého technika, dal si iontový nápoj pivo Krakonoš a k němu férovou česnečku. Po tomto dopingu jsem se číšnice zeptal „kudy cestička k vrcholu“ a mazal do kopce. Po cestě samá houba (od praváků, suchohřibů, přes houby co nepojmenuji až k houbám jedovatým). Mimochodem, víte že horalové červenou muchomůrku sušili a pak po večerním žvejkání byla nálada i v době sněhové kalamity?

Vrcholový kopec v lese jsem dosáhl a v lokaci nejvyššího bodu leželo několik hromad (pozůstatky lidské činnosti), ale to nebyly pravé vrcholy (byly to milý čtenáři jen hromady). Vrchol se schovával mezi stromy a byl označen vrcholotyčí a šutrem.

Po zdolání jsem si mobilně objednal místní překvápko jídelního lístku – hermelín plněný tvarůžkem (tuto kombinaci bych nevymyslel) . Risk se oplatil a já doporučuji tento podnik všem co mají rádi klid, přírodu a dobré jídlo. Příště si dám jejich specialitu „medové kafe“.

Když už byl tak hezký den, tak jsem si dovolil vyrobit vtípek. Když šel technik Jirka na WC, tak jsem požádal servírku, aby komentovala jeho ponechaný zbyteček šlehačky na talíři (měl borůvkové knedle) slovy :“Jirko, tady se dojídá!!! „. Jirka se vrátil, zasedl a číšnice zvládla herecký výkon na 1*. Byla tak autentická, že Jiřího nenapadlo odkud zná jeho jméno. Ukončil jsem výstup výbuchem (ač chemik, tak výbuchem smíchu).

Do této chvíle bylo vše super. Cesta k domovu měla být rychlejší než přes D1, ale……. já teď píši a stále sedím v plechovém pohybovadle. Bude líp 😉

GPS: 50.7074547N, 15.4803217E

Reklamaaaaa:

http://www.hasan.cz/pension-hostinec-u-hasku.php

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *