Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Podhorní vrch – nejvyšší sopka Tepelské vrchoviny

Michal Zhor 0

Z vrcholu Lišák jsem cestou do Mariánek dal malou „brzdu“ u dalšího kopce, který mi chyběl v portfóóóliu :-). Očekával jsem, že to bude kopec málo významný jako Lišák. Ale to jsem se spletl.

Podhorní vrch se skláda z Velké a Malé Podhory. Velká Podhora je nejvyšším bodem Tepelské vrchoviny, spadající pod Karlovarskou vrchovinu a dosahuje výšky 847 m n. m. a přesahuje vedlejší vrchol s názvem Malá Podhora o 18m. Na Malou Podhoru vedou staré kamenné schody, držet se můžete zeleného/kovového zábradlí (v zimě neolizovat, opakuji – v zimě neolizovat zábradlí ani basaltový šutry) a výhledy jsou úžasné. Velká Podhora se nachází nad vysílačem, který se roste ze sedla mezi vrcholy a velká část lidí skutečný vrchol nenavštíví (žlutá značka a ukazatel píše „K VRCHOLU“ – ale chybí dodat, že k vrcholu Malé Podhory ……. a ona i cedulka „Podhorní vrch – vyhlídka“ tam kde je umístěna (na vyhlídce) není v lokaci dosahující 846 m n. m.). Prostě nám ty cedulky mydlí kam se namane.

Výhled na Alpy se nekonal bo jednu Alpu někdo zcizil. Cestou zpět jsem nenavštívil přilehlý (více než 50let opuštěný) čedičový lom …… už jsem se těšil na světlo/pohybující se vodu/hudbu.

Za tmy jsem se nechal unést krásou Zpívající fontány, okolím, hudbou (Gott/Dvořák).
https://www.marianskelazne.cz/vyznamna-mista/kolonady-a-fontany/zpivajici-fontana/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *