Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Baba – výhled na Alpy

Michal Zhor 0

Státní svátek kombinovaný s předpovědí dobrého počasí lákal k výletu. Kam bych se tak podíval? Co tak se podívat na Alpy!?!? Tak jsem to vzal přes Košice (foto 1) do Jižních Čech.

Jihočeské listy ze dne 1. září 1934 zveřejnily na 1. straně článek: „Je vidět Alpy. Skoro každé místo v jižních Čechách má bod, odkud prý je vidět Alpy. Zde je např. možno vidět Alpy z Černé věže, z Baby nad Rudolfovem……. „.

Na podzim roku 1972 jel linkový autobus z Lišova do města a na Babě řidič zastavil, aby si cestující mohli prohlédnout zasněžené panorama Alp.

Je to tak. Cílem výletu se stala Baba. Nejvyšší kopec Třeboňské pánve, spadající pod Jihočeské pánve, pnoucí se do výše 583 m n. m.

Zaparkovat můžete pod lesem nebo u motorestu, já zvolil parking pod lesem a šel a šel….. a kdybych napsal ještě jednou „šel“, tak bych si hodně zašel. Prostě a jednoduše, na vrchol se dostanete než byste řekli Talalingapatam. Na vrcholu nic není (ani tyčka, ani šutr, žádná tabulka), před vrcholem se tyčí vysílač, cestou člověk zakopne x krát o kdejakou houbu.

Ty výhledy do Alp ….. nevěřte všemu co se píše.

Já se přesunul na další vrchol dne svátečního.

GPS: 49.0022519N, 14.5609217E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *