Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hory a nížiny – zeměpisný lexikon ČR a ověřené změny

Michal Zhor 2

Kdo moc čte, moc se dozví.

Hledal jsem nějaký ten kopec a náhodou jsem našel stránky kopcodobyvatele Křemílka. A ten mi neudělal radost 🙂 neb jsem našel i tento odkaz: http://kopcodobyvani.kremilkovo.cz/Lexikon.aspx

U Boskovické i Rožnovské brázdy i Moravské brány nemám zdolány nejvyšší kopce. Je to tak. Mám to v publikaci Z nížin do hor a ověřil jsem si to i v zeměpisném lexikonu Hory a nížiny.

Změny – zdroj kopcodobyvatele Křemílka:

Takže reparát a čeká mne: Kamenná svatba, Stráže, Šorštýn ….. a za odměnu si dám i tu Pešavu.

Ale mám radost, velkou radost, že se mi podařilo sehnat publikaci Hory a nížiny – zeměpisný lexikon ČR a to dokonce ve 100% stavu s neotevřeným CD (mapa).

Jdu opravit kopce mé. Díky Křemílku. EDIT: a třeba rozlouskneme i tu Kamennou svatbu.

  1. Jaro Flídr Jaro Flídr

    Ahoj,
    trošku som si zaspomínal na doby, keď som začínal s európskymi kopcami. Orieškom bolo Dánsko, Luxembursko a Litva. A potom Kosovo, tam som bol na Djeravici a o Rudoke nemal tušenie ani vládny zmocnenec pre cestovný ruch, s ktorým sme sa zoznámili v Dečani a bol nám dosť nápomocný. Tak si na tie kopčeky vylezieš, máš to neďaleko. Ja do Kosova trošku ďalej, ale teším sa tam.
    Ten lexikon je, zdá sa, vzácna kniha. Našiel som predávať dva a ceny sú dosť krkolomné. Je veľká škoda, že nič podobné nemáme na Slovensku.

    • Michal Zhor Michal Zhor

      Ahoj Jaro, zisk lexikonu byl výhra první ceny ve Sportce. Měl jsem pochybnosti o jednom kopci a neměl svého průvodce
      u sebe (knihu co jsem poznal především díky tvému příspěvku zde). Zkusil jsem zda není ten průvodce na netu v pdf a ejhle….. našel jsem Lexikon ….za krvelačné peníze. Knihu jsem měl v hlavě a nedalo mi to. Jsem dítě Štěstěny a podařilo se mi ji pořídit za cenu, kdy poštovné bylo stejně drahé jako kniha (tedy poštovné drahé, kniha levná). Mimochodem – ta kniha váží neskutečný kila.
      Budu rád, když se mi podaří vytvořit aktuální seznam nejvyšších bodů geomorfologických celků. Jejich zdolání je jen o chuti a trošku o čase.
      Rudoka: tu si dej za odměnu. Je to krásný kopec zejména kvůli cestě k němu. Ke konci se kličkuje mezi velkými kopci a pokud nemáš offline mapu, tak nevíš kdy zahájit výstup a dokdy ještě kličkovat. K tomu pastevečtí hafani (nežertují) a když si vezmeš sebou horokamarádku Miladu, tak lezeš i potokem, trávou ve sklonu zabijáckém. Já se tam snad ještě vrátím, ale to už budou přechody v klidu a snad i se psem ;-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *