Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Hrazený – čedič pod bukem

Michal Zhor 0

Když už na pracovní cestu, tak přes kopec. Tentokrát jsem cestou ke kopci projel Království, polské i německé hranice, abych nakonec skončil nedaleko městečka ŠluknOFF. Nad stromy se válely mraky mraků a já si to dal cestou přes vyhlídku. No jo…. mraky….. mám rád taky. Cestu do kopce jsem zvolil v módu „ledoborec“, sem tam ujel na listí, často na větvi pod listím nastražené. Vrcholové partie dubový les, tyčka pro trpaslíky … ano, toto je vrchol Hrazený, nejvyšší bod Šluknovské pahorkatiny, výškově 608 m n. m.

Cesta dolů ve stylu „co krok, to skluz“ byla v půlce trasy transformována na pěšinu českého turisty a tak jsem přestal i padat. Pod dětským táborem NA ČÍHANÉ jsem se se musel rozhodnout, zda jít doleva nebo doprava a dostat se tak k mému vozu, který se zatím přesunul na opačnou stranu úpatí kopce než byla pozice výsadku. Zvolil jsem cestu doleva. Špatně. Vrátil jsem se na rozcestí a šel doprava. Opět špatně. Holt jsem zadal řidiči GPS souřadnice ke kterým vedla cesta plnotučně travnatá. Rád se brouzdám rosou.

Cestou na jednání jsem si daroval odměnu v podobě návštěvy Malých varhan, opět překročil hranice našich dvou sousedů a vám, kteří to dočetli až sem, tak vám prozradím tajemství mnou zdolaného kopce….. údajně:

V nitru hory se prý ukrývá jezero s pokladem, který může získat ovšem jenom ten, kdo se narodil v den slunovratu, a navíc jen v neděli. Po vyslání kouzelného zaříkadla vypluje na stříbrných vlnách velká zlatá kachna, která má větší cenu než všechna království světa.

Velká zlatá kachna……. není to kachna novináře ?

GPS: 50.9755814N, 14.4261558E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *