Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

KPČ 004

Michal Zhor 0

Jak si jistě všichni pamatujete, tak zkrátka zkratka KPČ znamená…….. Ha! Nikdo se nehlásí ! Nevadí. Na tragickej život jsem já pes, dáme si opáčko a příště to každý zapomínač napíše 20 000x do písku palci obounož !

K-kniha P-přítel Č-člověka . Díl 004 je tu.

Vánoce koncem listopadu? Ano !

Díky pár kamarádům, kteří mi dali echo o článku v novinách, jsem se dozvěděl o dvojici horomilců z Liberecka, kteří zdolali nej hory evropských zemí (a pár kopců k tomu si dali jako třešničky na dortu). Z článku jsem zjistil, že Eva a Jiří Pazderský vydali o svých cestách knihu s názvem „Naše putování po nejvyšších vrcholech evropských zemí“. Původně jsem si ji chtěl pořídit někde v knihkupectví, ale pak jsem si řekl, že ti lidé existují a proč si knihu nepořídit přímo od nich. Nalezl jsem mail na mužskou část horské dvojice, napsal mail a nakonec se nám podařilo navázat komunikaci. Domluvili jsme se, že si knihu předáme v jejich bydlišti, ale stále se mi nedařilo dostat se do Liberce, byl jsem zavalen prací nebo létal po kopcích hodně jinde v ČR. Včera se objevila jedinečná šance a můj technik jel přes Liberec, knihu mi vyzvedl a zanechal mi ji k převzetí na jedné čerpací stanici. Konečně jsem se dočkal knihy a kniha našla svého čtenáře ! Vánoce koncem listopadu !

Knihu mám pár hodin a super, bomba, krása. Je to mix nových a starých fotek, některé vrcholy zdolala tato horská dvojka z jiné strany než já, určitě více plánovali (já často toto řešil až cestou pod kopec či cestou do kopce). Kniha je ilustrovaná kresbami dcery manželů Pazderských, u každého vrcholu naleznete důležité údaje i zajímavosti, nejedná se o knihu nudně encyklopedickou a na druhé straně se nejedná o zápisník, který by ocenil jen úzký kruh účastníků expedice. Kniha je čtivá a já zdolávač vnímám jemné rozdíly i silné podobnosti.

Já si knihu v klidu přečtu…… a Vás čeká překvapení ….. slibuji, že do konce roku (nebojte – já knihu nevydám :-). Kdo by chtěl knihu přiblížit do Brna, na Vysočinu či někam po světě, kde mne pravidelně potkáváte – napište a dovezu.

Krb hoří, jdu číst ……. a za chvíli do zimy ….. do hor.

TIP na vánoční dárek:
Kniha – Naše putování po nejvyšších vrcholech evropských zemí :: SKI – Mára (skiservismara.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *