Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

KPČ 005

Michal Zhor 0

Jak si jistě všichni pamatujete, tak zkrátka zkratka KPČ znamená…….. Ha! Nikdo se nehlásí ! Nevadí. Na tragickej život jsem já pes, dáme si opáčko a příště to každý zapomínač napíše 20 000x do písku palci obounož !

K-kniha P-přítel Č-člověka . Díl 005 je tu.

V čase vánočním jsem otevřel jednu z knih, ke které jsem se dostal díky jednomu skromnému horalovi. Knihu jsem si koupil za dva litry krve. Kniha vznikla rozšířením a překladem slovenské knihy Koniec Pavúkov v Tatrách.

Hory byly jejich osudem, kniha sepsaná Milanem Vrankou, vás vtáhne do děje výprav se smutným koncem, na expedice za horskými velikány, o kterých většina z nás může jen snít. V podtitulu se nepříliš skromně píše „Výjimečná kniha o českých a slovenských horolezcích“ – já bych mrskl přesmyčku a překopal na „Kniha o výjimečných českých a slovenských horolezcích“.

Každá kapitola pojedenává ve výsledku o tragické události, ale autor vás nejdříve čtivě seznámí s historií lezce i výpravy. Kapitoly jsou řazeny od nejstarší lezecké tragédie až po smutnou událost, která se udála téměř nedávno. Těžko se hodnotí tato neveselá kniha a asi by každá kapitola vydala na jednu knihu. Já knihu přečetl na jeden zátah bez použití záložky.

Jak „recenzi“ uzavřít ? ………… Kdo by chtěl žít věčně ?!?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *