Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Liščí kopec – s bunkrem 4/3062/C1

Michal Zhor 0

V sobotu to vypadalo, že se do kopců nedostanu, neměl jsem nic za lubem a v plánovacím kalendáři ani čárka. V hlavě jsem měl delší dobu Vrancl, ale nechtělo se mi trmácet tak daleko a tak jsem nakoukl do map. Z mapy na mne v oblasti Mušova mrkal zvířecí kopec a nebyl to sirotek. Tož se jelo zase na kopce do vinohradů.

Ve čtverci definovaném čtyřmi rohy (obcemi Dolní Dunajovice, Březí, Novosedly a Brod nad Dyjí) se nachází plno vrcholů, ale nejvyšší má jen 283 (metrů nad mořem). Já si chodím po zvířecích kopcích, tak jsem šel cíleně na Liščí kopec, který sahá 272 metrů nad moře. Vskutku pěkná procházka a kličkování mezi ploty vinice. Z vrcholku je krásný výhled a tak jsem si zdolal i vedlejší vrchol Rochusberg (278 m n. m.).

Na svazích naleznete panonského endemita – Pelyněk Pančičův

Okolo kopců je poházeno mnoho bunkrů velikosti „pidi“ a vejdou se do bunkru optimálně tak dva lidi. Jeden z bunkrů (Cé jednotka) mne lákal, neb jak jsem zjistil, tak je to vytůněný řopík a dá se v něm ubytovat. Klikněte a mrkněte na náhled interiéru – pěkný ! Zdroj energie solární, panel umístěn na stožáru a tudíž ho zatím nikdo neukradl. Věci v bednách na zámek, venkovní posezení s ohništěm, kadibouda – co víc si přát. Možná jen větší dveře do bunkru pro lidi nad 100kg 🙂 Mrkněte na projekt bunkering.

Liščí kopec padl a bunkr 4/3062/C1 se mi líbil. Doporučuji.

GPS: 48.8376253N, 16.5654769E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *