Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Petrov – nedělní mikrozdolávačka

Michal Zhor 0

Nedělní deštivé ráno nelákalo k pobytu v přírodě a tak jsem spal jak dudek. Po probuzení jsem si přilepil uši k hlavě, to aby mne velmi silný vítr neodnesl do dálek a usoudil, že nastal den zdolání městského vrcholu z výzvy Vrcholovka – nejkopce Jižní Moravy. K výstupu jsem přizval mámu a kdyby nebyl děda v nemocnici, tak by šel i on a dali bychom vrcholové pivo.

Cílem městského mikrovýletu se stal kopec Petrov s nadmořskou nížkou 245 m n. m., na kterém stojí katedrála sv. Petra a Pavla.

Auto jsem zahodil blízko paláce Jalta. Dříve tam bývalo kino i prodejna Tuzex, dnes liduprázdno. Prošli jsme okolo kostela svatého Michala, ale patnáct růžencových tajemství jsme si nechali na další výlet. Denisovy sady byly po ránu liduprázdné, výhledy do mraků a na město jedna velká krása. Prošli jsme uličkou pod Petrovem,pokochali se pohledem na Venca-sesle a z jídelního lístku restaurantu Živá voda (L’EAU VIVE) jsme si chtěli dát šneky a žáby (tak někdy příště a raději utopence). Vyhlídka v katedrále „Petrov“ byla zavřená, prohlédli jsme si krásnou stavbu a přesunuli se na Zelný trh. Co krok, to osobní vzpomínka.

Takže díky za tip Vrcholovko!

GPS: 49.19118N, 16.60724E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *