Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Stolová hora a Kočičí skála

Michal Zhor 0

Zamračeno až chcavo, tak proč si nedat výšlap na jeden kopec z výzvy Vrcholovky nej kopce Jižní Moravy a k tomu jako třešeň na dortu zdolat jeden kopec se zvířecím názvem.

Auto můžete zanechat v obci Klentnice a zajít do některého z místních vinných sklípků nebo do proslulé kavárny Café Fara. Já jsem horal a nepič, tak jsem šlapal do kopce. Prohlédl jsem si krásy zříceniny Sirotčí hrádek, pokochal se pohledem do dáli, vyhnul se elektrickému ohradníku. V ohradě byly rohatý a chlupatý stvoření, skoro čerti. V úleku dal jsem se do breku a zdolal kopec Stolová hora s výškou 459 m n. m. Hurá !

Začalo pršet a tak bylo jasné, že zdolám ještě jeden kopec. No …. kopec ….. kopeček …. skalisko. Pavouka šestiočku uherskou jsem na skalách nenašel, ale musím konstatovat, že přírodní a přisilniční památka Kočičí skála je oku lahodící útvar. Ve skalách dole naleznete jednu vrcholovou tyč, v houštině pohozenou druhou vrcholovou tyč a nahoře na vás čekají další značené vrcholy. Vrchol Kočičí skála dle mapy dosahuje do výšky 362 m n. m. a na jednom z vrcholů jsem našel i kočičí pozdrav /já vím, že to asi nebyla kočka, ale ….. nerýpejme se v tom/. Hurá 2 !

GPS Stolová hora: 48.8406469N, 16.6375525E

GPS Kočičí skála: 48.8261047N, 16.6417631E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *