Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

KPČ 007

Michal Zhor 0

Jak si jistě všichni pamatujete, tak zkrátka zkratka KPČ znamená…….. Ha! Nikdo se nehlásí ! Nevadí. Na tragickej život jsem já pes, dáme si opáčko a do příště to každý zapomínač napíše 2 000 000x do písku palci obounož !

K-kniha P-přítel Č-člověka . Díl 007 je tu.

Uznávám, četbu jsem flákal, budoval a snil. Před pár dny jsem se dostal ke knize o horolezci, jehož jméno jsem poprvé viděl po sestupu ze sněhem zaváté Sněžky. V chajdě Schronisko Samotnia jsem uzřel knihu o polském horolezci Kukuczkovi, dal jsem si polévku, dostal darem od spolustolujících buchtu a šel dál do sněhového království.

V posledních dnech jsem přečetl velmi zajímavou knihu „KUKUCZKA – příběh nejslavnějšího polského horolezce“. Tento typ knihy mi „sedl“, často jsem si dohledávat fotky, popisy a další členy jeho výprav, jejich osudy a kopce co lezli. Jeho výstupy z 80.let byly opravdu odvážné, často volil složitější výstupové cesty než Messner a pro mne je asi dobře, že jsem se k horám dostal v pozdním věku. Zdolal všech 14 nej osmitisícovek jako druhý člověk světa, umřel po pádu na Lhotse, kdy se s ním urvalo secondhandové 6mm lano. Stejně jako tělo Wandy Rutkiewicz, tak i jeho nebylo nalezeno.

Kniha super, mnoho rozcestníků pro hledače a je mi jasné, že pro mnohé byl Kukuczka svéráz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *