Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Zelená je tráva a fair play v prdeli

Michal Zhor 0

Nejsem žádný fanouš kulatého nesmyslu. Fotbal mne bavil jako kluka na základce, hráli jsme ho každou volnou chvíli a zpětně jsem rád, že jsme neměli možnost „viset na síti“.

Před pár dny se hrál v Líšni (městská část Brna) zápas mezi Zbrojovkou Brno a SK Líšeň. Zbrojovka vyhrála a protože jsem u stadionu Zbrojovky vyrůstal, dědeček ve Zbrojovce pracoval, tak bych mohl mít i radost. Nemám.

Copak se stalo? V závěrečné části utkání (79.minuta) na hřiště vnikly dvě napité houby rozumu mdlého (zde nepoužiji termín fanoušek Zbrojovky Brno) a v šarvátce s pořadatelem se snažili dokázat, že na toho důchodce fyzicky „mají“. Jednomu agresorovi zabránil v útoku domácí hráč Silný a když jsem viděl video, tak se divím, že ho jen chvíli držel v kravatě (naštěstí pro něj houba se netrefila).

Rozhodčí hráče Silného vyloučil. Pravidla jsou dána a hrubost na hřiště nepatří (i když v tomto případě kroutím očima ….. kroutím očima, mlčím). „Hrubé nesportovní chování. V přerušené hře fyzicky napadl na hrací ploše jinou osobu – diváka hostů. Chytl diváka silou do kravaty a strhl ho na zem,“ uvedl rozhodčí Dubravský do zápisu o utkání“.

Co mne tedy překvapilo? Trenér SK Líšeň sdělil novinářům: „Totální zkrat našeho útočníka, nemá tam vůbec co dělat. Nechá se vyloučit a zápas pak dohráváme sedmnáct minut i s nastavením o deseti. Dostane takového flastra a uvažuji, že ho odtud vyhodím. To si nemůže dovolit,“ citoval Brněnský deník trenéra Líšně. Obdivuji hráče, dle Vyššího principu vražda na tyranu není zločinem a nedokázal bych pod takovým trenérským sráčem fungovat.

Co mne však utvrdilo v tom, že fair play v Brně chcíplo, byla reakce týmu Zbrojovky. Přijali hru v přesile a v 93. minutě zápasu dali vítěznou branku. Trenér Zbrojovky nevyužil šanci zachovat se jako gentelman, využil šanci, která se mu naskytla a zařadil se mezi sráče. Odvolat svého hráče mohl.

Tož trenéři – bída, velká bída. Jeden za 18, druhý bez 2 za 20.

Už vím, proč se neživím fotbalem. Mám krátké nohy 🙂

Fotbalu zdar ……a trenérům? …… smrdíte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *