Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Kosovo – Prokleté hory až na 2656

Michal Zhor 0

Kdy: 16.11.-20.11.2021 (odlet 19:15 Vídeň, dne 17.11. je svátek a návrat sobota 23:05 Vídeň ….. takže pro pracující 2dny dovolené)

Odkud-kam: Vídeň-Priština letecky, přesun místním busem (cca 2h) do městečka Dečani a dále posun „nějak“ nebo pěšky …… pomalu a jistě k vrcholu Deravica/Gjeravica (2656 m. n. m.) a zpět (opět letecky do Vídně). Dva dny nahoru, jeden den dolů. Ubytko na cestě k vrcholu pod nebem, první noc někde ve městě (do litru pro 4osoby několik nabídek), poslední noc někde se sprchou – tj. pod střechou :-).

Aktuální cena tam a zpět 30 EUR (plus zavazadlo – bágl do 10kg je za 11EUR jednosměrně).

Každý si koupí letenku sólo a zváží si riziko, pravidla se mění. Zejména pro neočkované se může zjevit stav s povinnou karanténou i pro cestujícího s negativním testem. Také se může teoreticky Kosovo zavřít či let Wizz zrušit. Aktuálně tam test pro neočkované, zpátky pro návrat asi AG pro neočkované (musím proklepnout Wizzair a Rakousko). Po návratu dle semaforu. Jsme ve válce, situace se mění každou hodinu a nějak bude.

Letenku si kupte bez zavazadla „NA LEHKO“ a případně si přidejte bágl v dalším kroku (koupit to hned na začátku v tom jejich balíčku s přednostním nástupem a výběrem sedačky je pro hejly). Já se vlezu do 10kg odbaveného plus příruční drobek grátis.

Kdo chce – nechť píše na: michalzhor@post.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *