Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Malý Chlum a Babylon – po nedělní betonáži

Michal Zhor 0

Neděli jsem odstartoval ranní pracovní všeaktivitou na Vysočině. Podařilo se mi zaslepit prostor okolo kamery mého krmítka a odbetonovat základ pod krb. Jsem šikovný a kdyby mne chtěl někdo pochválit, tak příště …… dnes jsem to zvládl sám.

Po betonáži jsem se rozhodl, že tělo se fláká a kopce volají. Na trase k domovu jsem si našel dva kopce, slovo dalo slovo a jelo se.

Prvním kopcem byl Malý Chlum, lokalita kde naleznete kdejakého zkamenělého šmejda. Cesta na vrchol není složitá a na vrcholu (výška 489 metrů nad mořem) na vás čeká každý den otevřená rozhledna. Z vrcholu je krásný rozhled do dáli a pokud vás nepřekvapí mlha či tma, tak se pokocháte. Doporučuji si vzít špekáček neb na kopci je ohniště

Druhým kopce odpoledne byl vrch Babylon. Čekal jsem, že Babylon bude ještě hezčí než Malý Chlum. Chyba lávky ! Skoro na vrcholu naleznete sice hospodu, ale tím výhody končí. Železná rozhledna plnící funkci vysílače je zavřená, otvíračku jsem nezjišťoval a mimořádně jsem respektoval ostnatý drát :-). Vrchol se nachází v nadmořské výšce 657 metrů a vrcholová tyč se krčí v zeleni. Nedoporučuji si brát špekáček neb na tomto vrcholu oheň víc kouří než hoří (možná šlo o dočasnou anomálii).

Vrchům zdar !

Malý Chlum

Babylon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *