Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Pláňava – kopec nad Doubravníkem

Michal Zhor 0

Sobotní dopoledne se táhlo a už-už to vypadalo, že se na kopec nevydám. Čekal mne ale pokus polovědecký na Vysočině, musel jsem tedy na silnici. Abych si to udělal složitější, tak jsem si vybral kopec v oblasti silnic padesáté třídy, kopec který na mapě mojí výzvy z vrcholovky.cz osamocený.

Zaparkoval jsem auto v obci Doubravník, nenavštívil místní pivovar a rovnýma nohama (no rovnýma :-)) jsem se vydal po zelené do kopce. Lehce sněžilo, boty obalené pátečním blátem se každým krokem čistily a kdybych si doma vzal bundu, tak bych nevypadal jako mix sportovce s bezdomovcem. Zdolal jsem vrchol Pláňava (518 m n. m.) a nejvyšší bod v navigaci nalezl cca 1-2m pod nejvyšším bodem kopce. Žádná vrcholová tyč či šutr, jen pár kamenů dvořících kruh v oblasti „mapového“ vrcholu. Cestu zpět jsem si zvolil jinou než výstupovou a tak jsem se prodíral houštím jak kanec, partyzán či psanec.

Po zdolání jsem se podíval na Matalův mlýn a dřevěnou krytou lávku pocházející z roku 1899 (roku 2020 rekonstruována). Do rekreačního střediska Prudká jsem se nepodíval neb práce volala.

Klouzáním vpřed …… rallye ledová vločka Vysočiny odstartováno.

GPS: 49.4182119N, 16.3610589E

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *