Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Finále výzvy – dva kopce v NP Podyjí

Michal Zhor 0

Uteklo to a dnes se mi poštěstilo navštívit dva poslední kopce z výzvy vrcholovka.cz Nejhory Jižní Moravy. Výzva obsahovala nejvyšší a nejprominentnější hory Jihomoravského kraje, 29 vrcholů Brněnské výškovnice (od náměstí Svobody vzestupně) a 34 ultrakopců (podle prominence sestupně). Celkem 60 vrcholů ke zdolávání.

Poslení dva kopce na mne čekaly v národním parku Podyjí. První vrchol se jmenoval Podmolí a kdyby nebyla mlha, tak bych viděl Kamenná moře a klikaticí se řeku Dyji. Druhým vrcholem byl Větrník. V obci Čížov jsem na výstupu odolal samoprodeji svařáku, ale po sestupu jsem neodalal a prozkoumal hraniční zátarasy, strážní věž, bunkr z první republiky. Dnes už nemáme ostnaté dráty, ale …… ale nebudu to pitvat.

Poslední chvíle jsem věnoval procházce od hráze ke Granátové zátoce, mrkl se z visuté lávky přes Švýcarskou zátoku a zavzpomínal na doby dávno minulé. Objednal jsem si PCR test neb poslední dny mi nebylo zcela dobře a cestou na šťourání jsem se si nakoupil po cestě celou sérii piv z produkce rodinného pivovaru ve Višňové, který nese název Zmolský pivovar.

Šedesát vrcholů Jižní Moravy za mnou a snad hodně dobrého přede mnou.

Podmolí – 401 m n. m. (GPS: 48.82530N, 15.98505E)

Větrník – 510 m n. m. (GPS: 48.88570N, 15.86060E)

Vrancl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *