Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Mallorca – poprvé a snad ne naposled

Michal Zhor 0

Malorka, Malorca, Mallorka ….. vše špatně a jediná verze bez chyby v psané formě jest Mallorca. Času málo a do zemí, kde se nacházejí pro mne zajímavé hory je zákaz vstupu. Tož jsem se rozhodl obhlédnout terén pro budoucí trek, vydal jsem se za pár kaček na největší z Baleárských ostrovů.

Města s minimem lidí, pláže zcela liduprázdné, ceny často nižší než u nás a hlavně slunce/relax.

V pohoří Serra de Tramuntana jsem nalezl cestu vedoucí až na vrchol nejvyšší hory, ale bohužel je to cesta za ostnatým drátem, cesta vojenská, vedoucí až k meteostanice/radaru. Nejvyšší vrchol s názvem Puig Major, která dosahuje výšky 1 445 metrů na mořem, jsem odfotil z údolí a rozhodl se prozkoumat nížiny ostrova. Druhý nejvyšší vrchol ostrova a nejvyšší veřejně přístupný vrchol Puig de Massanella 1364 m n. m. jsem nevyšlapal, bo bych tím zabil celý den a občas nemohu mít vše. Každopádně místní GR221 si dám při příští návštěvě ostrova.

Na ostrově se v mimosezoně vyskytují zejména NDR/NSR důchodci a také cyklisté. První skupina má v oblibě hotely s plnou penzí a člověk by nevěřil kolik toho do sebe nacpou. Já to před prasknutím vzdal a druhou noc pobytu jsem si vybral ubytko bez snídaně/ večeře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *