Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Egypt a Izrael na konci dubna

Michal Zhor 4

Výlet poprvé, podruhé, potřetí …….. kdo vyhrál ? kdo s námi poletí ?

Dlouho jsem nebyl na nějakém netradičním treku, makal zase jako čert (bo ten nikdy nespí) a nyní nastal čas na změnu. Podíval jsem se do svého seznamu lákavých kopcohor a zjistil, že některé oblasti jsou sevřené ukrutným mrazem a jiné cíle si chci užít zase až za tepla. Vylučovací metodou mi zůstal Egypt a Izrael . Více mne lákal Egypt, při hledání letenky jsem našel hubičkovou letenku z Vídně do Sharm El-Sheikh, ale zpět nízkonákladovka bez šance. No a najednou se mi rozsvítilo v dutině lebeční, našel jsem zpáteční letenku z Tel Avivu do Vídně a bylo „vymalováno“. Martin řekl ANO a byli jsme rázem duo.

Kdy: 23.4.2022 ráno z Vídně
Kam: do Egypta
Co tam: vyšlápnout si na horu Svaté Kateřiny 2637 m n.m. a Sinai (Mojžíšova hora) – 2285 m n. m., zaplavat si, nespálit se a nevyschnout

a dál ?

Dále: do Izraele busem a tam kdovíco (plán se upeče časem). Každopádně si chci udělat výšlap na nejvyšší bezpečně dostupnou a mezinárodně uznávanou horu Izraele – kopec Meron 1208 m n. m. Nu a protože na vrcholu je vojenská základna, tak se vyploužím i na vedlejší kopeček Bar Yohai (1147 m n. m.).

Zpět: 30.4.2022 večer z Tel Avivu

Alias od soboty do soboty. Nyní jsme DUO, můžeme být až QUATTRO. Kdo zaváhá, nejede.

    • Michal Zhor Michal Zhor

      Ano. Konec dubna je optimální doba. Pojeď !

      • Jaro Flídr Jaro Flídr

        …a leden promění se v máj… A marec v apríl. Odletím o pár hodín do Turecka, tam to uvážim a dám vedieť.

        • Michal Zhor Michal Zhor

          Díky za opravu. Týdny mi letí jako minuty, ztrácím se v termínech, místy ztrácím i slova. Jak tak čtu, tak příští týden nejsi v rodné zemi a tudíž si Slovensko nenadělím (nebudu sólo pivapič). Přeji krásné Turecko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *