Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Peterkův kopec a Mojetín

Michal Zhor 0

Dneska neděle byla, dneska byl hezký čas ….. a tak jsem cestou k domovu navštívil poslední dva kopce z výzvy Nejhory Brněnska vypsané na webu vrcholovka.cz

První kopec (Peterkův kopec) byl nazván po panu Peterkovi, dosahuje výšky 671 metrů nad moře. Úkol pro zvědavé horaly/horalky/horalčata: Kdo byl ten Peterka? (relativně blízko se nachází i Peterkův vrch). Každopádně mu vrcholové partie odlesnili, tudíž se můžete kochat výhledy, ale vrcholový šutr či tyč asi nenaleznete (pokud to neleží někde pod hromadou větví).

Posledním kopcem výzvy se stal vrch Mojetín, který má krásně ostré svahy, ale z velké části hladce oholené. Ve výšce 608 m n. m. naleznete kamennou mohylu s nápisem na placatém kameni, vrcholový šutr a také pozůstatek vrcholové tyče. Vrcholové výhledy jsou ještě komplikovány stromy stojícími, ale myslím si, že tento rok se položí. Krásné výhledy do dáli naleznete cestou nahoru/dolů k vrcholu a já měl štěstí, že nepadal konečně sníh/voda a na závěrečnou radost se i mraky zastavily.

K zakončení výzvy i píseň pro všechny.

Peterkův kopec – 671 m n. m. (GPS: 49.5493886N, 16.7654625E)

Mojetín – 608 m n. m..(GPS: 49.5306919N, 16.7174625E)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *