Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Krajní body SR – západ

Michal Zhor 0

Pobíhání z kopce na kopec mne baví, ale když jsem uzřel na webu vrcholovka.cz výzvu Krajní body ČR, bylo „vymalováno“ a když mne horal Jaro upozornil, že v nabídce jsou i Krajní body SR, tak bylo „vytapetováno“ a zase v něčem jedu.

Čtyři nejkrajnější pozice světových stran jsem nemusel složitě dohledávat z tepla domova, neboť v rámci výzvy byly uvedeny jejich souřadnice.

Dnes se mi do cesty připletl nejzápadnější bod Slovenské republiky, který leží na okraji obce Záhorská Ves. Do této hraniční vísky jsem se dostal z Rakouska, ale po vodě ! Cože ? On tam horal Michal doplaval ? Kdeže ….

Frčel jsem si Rakouskem směrem na obec Angern an der March, která je oddělena od obce Záhorská Ves řekou (Dunaj to není, hádejte dál). Letmým pohledem do mapy za jízdy jsem viděl něco co připomínalo most a tak jsem počítal s tím, že jen zaparkuji na rakouské straně a přejdu most. Teorie pěkná, realita vyrazila dech. Spojení mezi obcemi je zajištěno přívozem a tak jsem zažil i malé nevšedno všedního dne.

Na nejzápadnější části Slovenska naleznete stromky a keře, žádný pomníček či cedule, ale to uvažujeme bod na pevnině. Do půlky vodního toku jsem nezaplaval, pršelo a já neměl plovací komplet.

Sláva západu SR !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *