Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Krajní body SR – jih

Michal Zhor 0

Pobíhání z kopce na kopec mne baví, ale když jsem uzřel na webu vrcholovka.cz výzvu Krajní body ČR, bylo „vymalováno“ a když mne horal Jaro upozornil, že v nabídce jsou i Krajní body SR, tak bylo „vytapetováno“ a zase v něčem jedu.

Čtyři nejkrajnější pozice světových stran jsem nemusel složitě dohledávat z tepla domova, neboť v rámci výzvy byly uvedeny jejich souřadnice.

Dnes se mi do cesty připletl nejjižnější bod Slovenské republiky, který leží přes pole na jih od vesnice Patince. Protože před mým příjezdem pršelo až chcalo, tak jsem k řece Dunaj sjel již mezi obcí Iža a Patince, protože je zde položena cesta z betonových panelů (a já naštěstí nejel sportovním vozem). K nejjižnějšímu bodu Slovenské republiky jsem došel blatem, mokrou trávou a v cíli nalezl červený monument. Kdybych uměl plavat, tak bych si i zaplaval. Jedu dál, pálinka čereš barack čeká!

Malá vsuvka k tomu plavání. Ono je to jako to moje chození po horách. Jak to má cíl, tak mne to láká. Plavání to stejné a doplavat na nějaký ostrov či přeplavat řeku, proč ne ….. ale plavat bazén furt dokola tam a zpět, to je pro jiné nátury nebo opici. Retro: na základní škole jsem já a cikán Jenda Č. nedostal diplom z „Plavání“. Já byl odhalen jak fixluji a Jenda asi ani nezkusil šlapat vodu. Takže žádný delfín na diplomu. Kulový přátelé, kulový.

skoro Budapešť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *